Шоуменът Слави Трифонов влезе официално в политиката със скромно програмно послание.

...
Шоуменът Слави Трифонов влезе официално в политиката със скромно програмно послание.
Коментари Харесай

Слави Трифонов влезе в политиката с оскъдни послания

Шоуменът Слави Трифонов влезе публично в политиката със скромно програмно обръщение. В първата си тирада пред създателите на партия „ Няма такава страна ” в събота Трифонов акцентира напълно на референдума от 2016 година Той се оплака, че допитването е било „ захвърлено в ъгъла ”, и се закани да направи по този начин, че вотът на жителите да бъде зачетен от политиците.

Самото учредително заседание бе извършено в мистериозност по аргументи, които Трифонов и сподвижниците му отхвърлиха да разкрият, а дневният ред бе привършен за по-малко от 20 минути. Събитието се състоя в столичния конгресен център “Рейнбоу Плаза ”, който беше под строга защита, на създателите даже не беше разрешено да внесат телефони в залата, а публицисти не бяха позволени. Трифонов влезе през непряк вход, без да обели и дума пред медиите. Няколко часа по-късно от екипа му разгласиха малко видео, в което шоуменът афишира, че се захваща с политика заради „ отвращението ”, което е провокирало у него отношението на политиците към референдума. " Аз не съм лаком за власт, лаком съм за правдивост ”, споделя Трифонов. 

На допитването през 2016 година бяха заложени три въпроса: да се вкара ли мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура; да се направи ли наложително гласуването на избори и референдуми; да се редуцира ли партийната дотация до 1 лев на автентичен глас. Мнозинството от гласувалите отговори с „ Да ”, само че интензивността не беше задоволителна, с цел да станат резултатите наложителни за използване от Народното събрание.

За отбелязване е, че в събота Трифонов не загатна нищо за другите акценти, записани в учредителната декларация на партията през август. В документа се твърдеше, че „ Няма такава страна ” ще се бори за директен избор на основния прокурор и омбудсмана от жителите, за изцяло реформиране на правосъдната система и унищожаване на партийното въздействие върху нея, за промени в опазването на здравето и образованието и други Активният по всевъзможни публични тематики шоумен избягва темата за единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев, чиято спорна кандидатура провокира разтърсвания в страната през последните месеци.

РЪКОВОДСТВО

Слави Трифонов ще бъде водачът на новата групировка. Негови заместници са сценаристите от спряното към този момент предаване „ Шоуто на Слави ” Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Други трима от сценаристите на предаването влязоха в Изпълнителния съвет на „ Няма такава страна ”. Главен секретар на партията става Виктория Василева, която преди години оглавяваше младежката организация на Съюз на демократичните сили, само че стартира да работи за Трифонов при организацията на подписката за референдума.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР